Werk en studie combineren is geen probleem

Esther Dekens, studerende pedagogisch medewerker met een passie voor baby’s

‘Werk en studie combineren is hier geen probleem’

Esther Dekens combineert haar werk op de babygroep aan de Paterswoldseweg met een Masterstudie Orthopedagogiek. ‘Mijn werk en studie hebben een enorm positieve wisselwerking op elkaar.

Theorie en praktijk

‘Na de bachelor Social Work wist ik al dat mijn interesse vooral lag bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom besloot ik de Master Orthopedagogiek te gaan doen. Daar leer je heel veel over hoe de ontwikkeling van een kind anders kan zijn, hoe het kan afwijken van een gemiddelde ontwikkeling. Ik wilde daarnaast ook in de praktijk ervaren hoe een gemiddelde ontwikkeling er dan uitziet, vandaar de keuze om bij Monkey Donky te solliciteren.’

Positieve wisselwerking

‘De theoretische kennis die ik vanuit mijn studie heb, daar zie ik op mijn werk elke dag de praktijkvoorbeelden van. Het zorgt voor veel meer diepgang, zowel in mijn studie als in mijn werk. Op het kinderdagverblijf zie je zo mooi van dichtbij hoe de ontwikkeling van elk kind verschilt. Je hebt laatbloeiers en kinderen die zich juist heel snel ontwikkelen, maar ook heel veel ‘gemiddelde’ kinderen. Die kennis kun je niet alleen maar uit een boek leren’.

Passie voor baby’s

‘Ik had nog maar weinig ervaring met baby’s toen ik op de babygroep kwam werken, dus dat vond ik best spannend. Gelukkig werd ik heel goed opgevangen door mijn ervaren collega’s, het was echt een warm bad waar ik in terechtkwam. Ik heb in korte tijd zoveel van hen geleerd en zoveel zelfvertrouwen opgebouwd. Ik ontdekte al snel dat de babygroep de plek is waar mijn hart ligt. Het is zo bijzonder om van dichtbij de ontwikkeling van een baby mee te maken en om echt een vertrouwensband met zo’n klein kindje op te bouwen. Als ze binnenkomen en direct hun handjes naar je uitsteken: daar doe je het voor!’

Studententraject

‘Als studerende collega zit ik in een speciaal studententraject, waarbij ik zelf kan doorgeven op welke dagen ik beschikbaar ben om te werken. Daar wordt dan in de personeelsplanning rekening mee gehouden. Als ik een drukke studieperiode heb, bijvoorbeeld bij tentamens of het schrijven van mijn scriptie, dan werk ik minder en heb ik genoeg tijd om me op mijn studie te richten. Zo blijft het goed te combineren.’